Thursday, November 11, 2010

PUDING TRIFFLE

1 biji kek gulung (ikt suka perasa apa pun)
1 tin buah campuran (buah koktel) - tin besar
1 tin susu cair
1 gelas air
3 sudu besar tpg kastard
4 sudu besar gula
1 kotak jelly kristal (perisa ikut suka) arahan membuat ada di kotak tersebut..
                     
*potong kek gulung...
*kemudian susun dlm bekas..
*tapis buah campuran kedlm bekas...(jgn buang airnya)
*air buah campuran td di tuang ke atas kek gulung..
*campur 1 gelas air bersama dgn tpg kastard..
*kacau hingga sebati
*kemudian masukkan tpg kastard bersama susu dan gula kedlm periuk...
*kacau adunan itu sehingga pekat sedikit
*kemudian bolehlah dituang keatas kek gulung td..
*taburkan buah2an yg telah ditapis keatas adunan kastard itu
*tunggu sehingga sejuk sedikit
*akhir sekali masak jelly kemudian bolehlah dituang keatas buah2an itu...

SELAMAT MENCUBA ~





No comments:

Post a Comment